9 Temmuz 2022 Cumartesi

Diaspora Türkleri

Diaspora Türkleri: Avrupa’da Türk İmajı ve İslamofobi. İstanbul: Çizgi Yayınevi (2021)

Bu kitap Hollanda Türkevi Araştırmalar Merkezi desteği ile yayınlandı. Kitapta, Türklerin dünyanın her bölgesine yayılmış durumda olması gerçeğinden hareketle siyaset, din, kültür, entegrasyon, dışlanma, önyargılar ve İslamofobi gibi konular çerçevesinde değerlendirmeler yer alıyor. Nüfusu her geçen gün artan, ekonomik ve kültürel sermayesi güçlü ve büyük bir Türk Diasporası varlığına işaret edilen kitapta, popülizm yükselirken bilhassa Avrupa ülkelerinde Türk ve müslüman olmanın, Türk ve müslüman olarak yaşamanın zorlaştığına işaret ediliyor. Yazara göre Avrupa’daki dördüncü ve beşinci kuşak Türkler bu coğrafyada doğup büyümelerine ve yaşadıkları ülkenin vatandaşı olmalarına rağmen hala önyargıların ve eşitsizliklerin kurbanı olabiliyor.

Hollanda Türkevi Araştırmalar Merkezi desteği ile yayınlanan “Diaspora Türkleri: Avrupa’da Türk İmajı ve İslamofobi”, geçmişten günümüze Avrupa’daki Türk imajını ve Türk Diasporasının içinde yaşadığı toplumla ilişkilerini etkileyen sosyolojik yapısını aydınlatmaya çalışıyor. Kitapta yer alan yazılar ayrıca sosyoloji, antropoloji ve siyaset bilimi çalışmalarının verilerine dayalı olarak Diaspora Türklerinin karşılaştığı temel meselelere ve Avrupalıların zihin haritasına ışık tutuyor.

 https://www.cizgikitabevi.com/kitap/1221-diaspora-turkleri-avrupa-da-turk-imaji-ve-islamofobi

 

 

Hiç yorum yok:

State and Religion in Europe; Governing Religious Affairs

State and Religion in Europe: Governing Religious Affairs Edited by  Ali Köse, Marmara University & Talip Küçücakcan, Ambassador of T...